ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – 18-04-18 Έκθεση

18 epaeg

18 ekue

18-04-18 Έκθεση- Εκδήλωση των Επαγγελματικών Λυκείων Ν. Κορινθίας

Τα Επαγγελματικά Λύκεια και Εργαστηριακά Κέντρα Ν. Κορινθίας σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και το Επιμελητήριο Κορινθίας πραγματοποιούν από 17 έως και 20 Απριλίου εκδήλωση με τίτλο «Το ΕΠΑ.Λ. δημιουργεί- Τάξη Μαθητείας», που περιλαμβάνει έκθεση μαθητικών έργων, ομιλίες και βιωματικές δράσεις που μπορούν να παρακολουθήσουν κατά την επίσκεψή τους μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων καθώς και εκπαιδευτικοί, γονείς και ευρύ κοινό ώστε να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες που έχουν οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν χθες, Τρίτη 17 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου παρουσία των διοργανωτών της έκθεσης, εκπροσώπων της Εκκλησίας, του Δήμου, της Περιφέρειας, του Επιμελητηρίου. Στα εγκαίνια παρέστη και ο κ. Κοτσιφάκης Θέμης, Διευθυντής του Γραφ. Υφυπουργού Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη συγχαίροντας όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές για την ενεργό συμμετοχή τους. Τόνισε ότι η πρωτοβουλία υλοποίησης μιας τέτοιας εκδήλωσης κινείται στην κατεύθυνση αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας. Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Κοτσιφάκης αναφέρθηκε στις θεσμικές αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί κι αφορούν στη νέα δομή του Επαγγελματικού Λυκείου, στην καθολική εφαρμογή του Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας, στη δράση ‘Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑ.Λ.’ και στη διεύρυνση της πρόσβασης των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμια.

Κλείνοντας, ευχήθηκε η διοργάνωση παρόμοιων εκθέσεων, σε συνέχεια και της επιτυχημένης έκθεσης που διοργανώθηκε στην Αθήνα, να αποτελέσει θεσμό και μέσο ανάδειξης του έργου που επιτελείται στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top