ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – 06-09-18 Το δημόσιο σχολείο πρέπει να έχει τον κύριο ρόλο στην εκπαίδευση

tzoufi3 400

06-09-18 Το δημόσιο σχολείο πρέπει να έχει τον κύριο ρόλο στην εκπαίδευση – συνέντευξη της Υφυπουργού Παιδείας στο Κανάλι της Βουλής

Για τους διορισμούς στον χώρο της Παιδείας, τις αλλαγές στο Λύκειο, την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το πνεύμα των μεταρρυθμίσεων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, μίλησε η Υφυπουργός Μερόπη Τζούφη στο Κανάλι της Βουλής και την εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» με την Κέλλυ Κοντογιώργη.

Ξεκινώντας, η Υφυπουργός σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση προσλήψεων για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι οι διορισμοί είναι οι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Πρόσθεσε επίσης πως φέτος αυξήθηκε και το σύνολο του προσωπικού που προσελήφθη στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης. Επεσήμανε δε την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθούν μόνιμες προσλήψεις, για τις οποίες, όπως δήλωσε, «θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε μετά τον Οκτώβριο».

Η Μερόπη Τζούφη ανέλυσε εκτενώς τις προτεινόμενες αλλαγές στο Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, σημειώνοντας ότι «η πρόταση του Υπουργείου αποτελεί προϊόν ευρύτατου διαλόγου που επιδιώκει να προσδώσει στο σχολείο το χαμένο κύρος του». Παράλληλα, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους πως «το δημόσιο σχολείο πρέπει να έχει τον κύριο ρόλο στην εκπαίδευση, καθώς σε αυτό έχουν πρόσβαση όλα τα παιδιά».

Επιπρόσθετα, η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας για την ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης, ο οποίος περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα.

Τέλος, η Μερόπη Τζούφη επεσήμανε πως η ουσιαστική ενδυνάμωση της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Κυβέρνησης και εξήγησε πως η έξοδος από τις μνημονιακές συμβάσεις δημιουργεί τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για την υλοποίηση κοινωνικών πολίτικών.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top