ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – 18-12-18 Συνάντηση του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου με τον Γ. Δ/ντή του Υπουργείου Παιδείας της Παλαιστίνης στο πλαίσιο της 1ης Κοινής Υπουργικής Επιτροπής Ελλάδας

20471100 1

IMG 1272 1

18-12-18 Συνάντηση του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου με τον Γ. Δ/ντή του Υπουργείου Παιδείας της Παλαιστίνης στο πλαίσιο της 1ης Κοινής Υπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Παλαιστίνης

Με την υπογραφή Διακήρυξης για την Εγκαθίδρυση μικτής Ομάδας Εργασίας Ελλάδας – Παλαιστίνης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της 1ης Κοινής Υπουργικής Επιτροπής στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στον τομέα της Εκπαίδευσης, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Read Barakat Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Παλαιστίνης, παρουσία του Πρέσβη της Παλαιστίνης κ. Marwan Toubassi, του Γενικού Διευθυντή Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Πασσά και του Συμβούλου του Υπουργού στα θέματα Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρη Ευστρατίου.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η ανανέωση της Μορφωτικής Συμφωνίας και συμφωνήθηκε η αύξηση του αριθμού Παλαιστινίων φοιτητών που θα μπορούν να φοιτούν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, η ενίσχυση των ακαδημαϊκών υποτροφιών και η διερεύνηση δυνατοτήτων για ακαδημαϊκές συνεργασίες μεταξύ Πανεπιστημίων Ελλάδας και Παλαιστίνης. Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την εξωστρέφεια των ελληνικών Πανεπιστημίων, μέσω της δημιουργίας ξενόγλωσσων Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και έγινε δεκτή η πρόσκλησή του να επισκεφθούν ελληνικά Πανεπιστήμια. Τέλος, πρότεινε την παροχή τεχνογνωσίας στον τομέα της Ειδικής Αγωγής στα σχολεία, στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει σημαντική εμπειρία.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top