ΕΙΔΗΣΕΙΣ

02-03-18 Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο 4ο Επιστημονικό Συνέδριο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ

osep gabrogloy 550 400

02-03-18 Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο 4ο Επιστημονικό Συνέδριο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ

Τιμητική πλακέτα απένειμαν στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.

Η απονομή έγινε κατά τη διάρκεια του 4ου Επιστημονικού Συνεδρίου της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, με το επίκαιρο θέμα: «Υλοποίηση του Ενιαίου Χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας».

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, αναφέρθηκε στην εμβληματική πρωτοβουλία της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για απλή συνένωση των δύο ΤΕΙ, αλλά για μια απόφαση που σηματοδοτεί την αναβάθμιση των ΤΕΙ και γενικότερα της τεχνολογικής εκπαίδευσης, μετά από δεκαετίες απαξίωσής τους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Επισήμανε ότι οι νέες δυναμικές που αναπτύσσονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν κριτήρια αμιγώς ακαδημαϊκά και εξήρε τις σημαντικές πρωτοβουλίες διαλόγου και συναινέσεων που έχουν ληφθεί ανάμεσα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ στην κατεύθυνση αυτή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους διδάσκοντες των ΤΕΙ με τη συμβολή των οποίων ορισμένα τμήματα είχαν καταφέρει την de facto αναβάθμισή τους. Για τους συμβασιούχους διδάσκοντες ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι είναι εκείνοι που στήριξαν τα ΤΕΙ με την τεχνογνωσία τους τόσα χρόνια και εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου να διερευνηθεί η δυνατότητα μακροχρόνιων συμβάσεων εργασίας.

Ο Υπουργός ζήτησε από τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής να εντοπίσει σημεία του νόμου που χρειάζονται βελτίωση και να καταθέσει συγκεκριμένες προωθητικές προτάσεις.

Ομιλητές του Επιστημονικού Συνεδρίου της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ ήταν, μεταξύ άλλων, η  Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Πατρίσια Κυπριανίδου, εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Πρύτανης ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ, Λάζαρος Βρυζίδης, εκπρόσωποι των Συνόδων Πρυτάνεων Πανεπιστημίων, Πρυτάνεων ΤΕΙ και Προέδρων Ερευνητικών Κέντρων, οι Πρόεδροι της ΕΒΕΠ – ΕΣΕΕ, του ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ, της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, της ΠΟΣΔΕΠ, της ΑΔΙΠ, της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών, Δήμαρχοι της Δυτικής Αττικής κ.ά.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top