ΕΙΔΗΣΕΙΣ

05-02-18 Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τη Γενική Διευθύντρια του CERN Fabiola Gianotti

es 3

05-02-18 Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τη Γενική Διευθύντρια του CERN Fabiola Gianotti

Συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του CERN, Fabiola Gianotti, είχε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γενεύη όπου άνοιξε τις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου CERN History Days (1-2 Φεβρουαρίου).

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, παρόντες ήταν η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Η.Ε. και στους διεθνείς οργανισμούς, πρέσβυς Άννα Κόρκα, ο επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του CERN, καθηγητής Εμμανουήλ Τσεσμελής και ο Επιστημονικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο CERN, καθηγητής Κωνσταντίνος Φουντάς.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, υπογράμμισε τη διαρκή στήριξη που παρέχει η Ελλάδα προς το CERN τόσο σε επιστημονικό προσωπικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο και τόνισε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας ώστε οι ανταποδοτικές παροχές του CERN προς την χώρα μας, καθώς και τα αντισταθμιστικά οφέλη αυτής της συνεργασίας, να αυξηθούν.

Η Γενική Διευθύντρια του CERN, Fabiola Gianotti, ευχαρίστησε και συνεχάρη την Ελλάδα για τη συνέπειά της στην πολύπλευρη στήριξη των προγραμμάτων του ερευνητικού κέντρου. Σημείωσε ότι είναι εφικτή η περαιτέρω προσφορά του CERN στα τρέχοντα αλλά και στα νέα ερευνητικά προγράμματα της Ελλάδας και υποσχέθηκε ότι θα διερευνήσει κάθε πρόσφορη δυνατότητα προς το σκοπό της ικανοποίησης του ελληνικού αιτήματος.

Στη συνέχεια, ο κ. Γαβρόγλου συναντήθηκε με τα μέλη της ελληνικής επιστημονικής ομάδας που εργάζεται στο CERN. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε σε ζητήματα που άπτονται των ερευνών και των αρμοδιοτήτων των Ελλήνων επιστημόνων, ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά και τα θέματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top