ΕΙΔΗΣΕΙΣ

05-03-18 Απάντηση του Υπουργείου στην Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως

28 03 gavr

05-03-18 Απάντηση του Υπουργείου στην Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως

Με αφορμή τη δήλωση της Τομεάρχη Παιδείας κ. Κεραμέως για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τον πρώην Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απαντά:

Δυστυχώς η κ. Κεραμέως θα πρέπει να ξαναδιαβάσει την απόφαση του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα και να είναι πιο προσεκτική όταν εκφράζει την υποστήριξή της στον πρώην Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο κ. Καραμπίνης έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, κάτι που είναι εξαιρετικά σοβαρό και η παραπομπή του είναι αποτέλεσμα του πορίσματος καταπέλτη του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης όπου αναφέρονται αξιόποινες πράξεις – που καταρρακώνουν το ακαδημαϊκό ήθος – του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το Υπουργείο, λοιπόν, διαφυλάσσει τη νομιμότητα και σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ, τις οποίες και εφαρμόζει.

Η κ. Κεραμέως θα πρέπει να ξαναδιαβάσει προσεκτικά την απόφαση του ΣτΕ, και με τις αδιαμφισβήτητες νομικές της γνώσεις θα κατανοήσει το σύνολο των ενεργειών που είναι υποχρεωμένο να κάνει το Υπουργείο.

Και κάτι ακόμη: κάποιοι, δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να προστατέψουν το κύρος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top