ΕΙΔΗΣΕΙΣ

05-06-18 Κώστας Γαβρόγλου προς Φορείς: Σταματήστε την καταστροφολογία γιατί η πραγματικότητα κάθε φορά σας διαψεύδει (βίντεο)

5 gavfor

05-06-18 Κώστας Γαβρόγλου προς Φορείς: Σταματήστε την καταστροφολογία γιατί η πραγματικότητα κάθε φορά σας διαψεύδει (βίντεο)

Τον τρόπο που διαψεύσθηκε στην πράξη η καταστροφολογία ορισμένων φορέων και κομμάτων για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, τη μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στα Λύκεια, τη Θεματική Εβδομάδα, τα δωρεάν μεταπτυχιακά και την εκλογή πρυτανικών αρχών και για μια σειρά άλλων νομοθετημάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θύμισε ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου κατά την ομιλία του στην ακρόαση των φορέων στη συζήτηση του σ/ν για τις Δομές Εκπαίδευσης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ζήτησε από τους Φορείς της εκπαίδευσης να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων, σημειώνοντας «θέλουμε από εσάς να μας φέρετε την εμπειρία της καθημερινότητας για το πώς θα αντιμετωπισθούν αυτά τα εντελώς μα εντελώς καινούργια προβλήματα. Οι Δομές που κάνουμε, οι οποίες βασίζονται εν πολλοίς στην διεπιστημονικότητα, ελπίζουμε να μας δώσουν κάποια δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε και αυτά τα καινούργια προβλήματα».

Επισήμανε ότι όλοι οι Φορείς στις σημερινές τους τοποθετήσεις δεν ζήτησαν την απόσυρση του σχεδίου νόμου όπως έκαναν τα κόμματα, αλλά την απόσυρση ή τροποποίηση ορισμένων διατάξεων. «Κανένας φορέας δεν ήρθε εδώ να πει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Είπε να αποσυρθούν διάφορες διατάξεις… Και ξέρουμε ότι τις μέρες τις προηγούμενες υπήρχαν ανακοινώσεις από διάφορους Φορείς να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Ξέρω πόσο δύσκολες είναι αυτές οι αλλαγές αυτές στα συλλογικά όργανα. Και εγώ θέλω να το χαιρετίσω. Όχι ότι δεν υπάρχει το αίτημα απόσυρσης, αλλά ότι είναι στοιχείο ωριμότητας των διαδικασιών όταν κανείς το μελετήσει στα σοβαρά και δει ότι πράγματι είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο μας πάει ένα βήμα μπρος», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Γαβρόγλου ευχαρίστησε τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. «Ως υπουργείο και ως κυβέρνηση είμαστε ευγνώμονες σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν πάρει ένα κομμάτι της εκπαίδευσης στην πλάτη τους με τους όρους που το έχουν πάρει», είπε σημειώνοντας ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί ένας σοβαρός αριθμός μόνιμων διορισμών που θα γίνουν σε βάθος τριετίας. Και συμπλήρωσε: «Αυτό όμως προϋποθέτει ότι θα έρθουμε σε μια συνεννόηση και για το σύστημα πρόσληψης. Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, ένα μέτρο που θα ευεργετήσει τόσο πολύ την εκπαίδευση όπως είναι οι μόνιμοι διορισμοί να μην υπονομευθεί, σε εισαγωγικά, από διαφωνίες μας γύρω από το σύστημα πρόσληψης. Και για να σας προλάβω, είναι εντελώς προφανές ότι η προϋπηρεσία θα παίξει ρόλο στην πρόσληψη».

 

Ολόκληρη η ομιλία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου σε μορφή Word

 

{youtube}v=o3zzwA0S0vY{/youtube}

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top