ΕΙΔΗΣΕΙΣ

05-06-18 Παρέμβαση Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη στην ακρόαση Φορέων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Δομές Εκπαίδευσης

tzoufi3 550 400 

{youtube}2Y1xMBV6HJ4{/youtube}

05-06-18 Παρέμβαση Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη στην ακρόαση Φορέων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Δομές Εκπαίδευσης

Το πνεύμα των μεταρρυθμίσεων στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση περιέγραψε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, κατά την ομιλία της στην ακρόαση Φορέων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Δομές Εκπαίδευσης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η Υφυπουργός απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν από εκπροσώπους των φορέων, ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν ακόμη στο πεδίο της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, αναλύοντας πως οι σχετικές διατάξεις του νομοσχεδίου για τις Δομές Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου έρχονται να δώσουν θετικές απαντήσεις σε ορισμένα από αυτά.

Η Μερόπη Τζούφη τόνισε πως οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο αποτελούν προϊόν εκτεταμένου διαλόγου και επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης ολιστικής προσέγγισης στα ζητήματα που άπτονται της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, από το στάδιο της πρώιμης παρέμβασης μέχρι την ενήλικο ζωή.

Τέλος, η Υφυπουργός κάλεσε τους φορείς να συνεχίσουν την κατάθεση των προτάσεών τους για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης και τους προέτρεψε να συνεχίσουν την εποικοδομητική τους επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων. 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top