ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11-05-18 Απάντηση του Υπουργείου σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης

ipourgeio 400px

11-05-18 Απάντηση του Υπουργείου σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης

Με αφορμή ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης σχετικά με τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με συνεργάτιδα του Υπουργού, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, όπως και όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οφείλει να γνωρίζει τη διαδικασία και τις αρμοδιότητες για την ανέγερση των σχολικών κτηρίων. Δηλαδή, ότι ο Δήμος υποδεικνύει διαθέσιμο οικόπεδο, υποβάλει την τεχνική μελέτη στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στη συνέχεια ο φάκελος κατατίθεται στο Υπουργείο Υποδομών για την κατασκευή του κτηρίου.

Τη διαδικασία αυτή επισήμανε η συνεργάτιδα του Υπουργού κατά τη συνάντησή τους που είχε ως θέμα την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και σε καμία περίπτωση δεν προέτρεψε κανέναν να «διαμαρτυρηθεί» σε άλλο Υπουργείο, ούτε «μεταβίβασε ευθύνες» αλλού.

Ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών και στις αγωνίες της ελληνικής οικογένειας καλό είναι να αντιμετωπίζονται με προσοχή και σοβαρότητα από όλες τις πλευρές.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top