ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14-12-18 Συνέντευξη Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη στο Alpha Ρεπορτάζ

tzoufi 500

14-12-18 Συνέντευξη Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη στο Alpha Ρεπορτάζ

«Εθνικά όχι απλώς ωφέλιμη, αλλά και χρήσιμη, διότι προάγει την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή», χαρακτήρισε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη την Συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας στο Alpha Ρεπορτάζ και τους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα και ο Σπύρο Λάμπρου.

Η Υφυπουργός τόνισε ότι «για πρώτη φορά, αλλάζει το όνομά της μία χώρα, όχι εν καιρώ πολέμου, ενώ προβαίνει και σε συνταγματική αναθεώρηση στα βασικά άρθρα που αφορούν τον αλυτρωτισμό».

Πρόσθεσε δε ότι «εφόσον τηρηθούν οι συνταγματικές μεταβολές που είναι απολύτως απαραίτητες, θα τη φέρουμε στην ελληνική βουλή και πιστεύουμε ότι θα υπάρχει εκείνη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να ολοκληρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών».

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι «οι θέσεις του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν διαχρονικά ίδιες, θεωρούμε ότι αυτή είναι μία συμφωνία η οποία δίνει στην χώρα μας τη δυνατότητα της περαιτέρω συναντίληψης και ανάπτυξης στην περιοχή, όπου πράγματι παίζονται πάρα πολλά συμφέροντα.

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις της κ. Κεφαλογιάννη περί «εθνικής μειοδοσίας», η κ. Τζούφη υπογράμμισε ότι «αυτού του τύπου οι τοποθετήσεις ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς και παραπέμπουν σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις. «Επομένως», δήλωσε η κ. Τζούφη, «τα περί εθνικής μειοδοσίας σας τα επιστρέφουμε και σε καμία περίπτωση δεν τα αποδεχόμαστε».

{youtube}v=ErgqKlfVWkM&index=4&list=PLCzuoJc-pnfk06UXDJTUI4CAjkHZs2ThA&t=0s{/youtube}

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top