ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15-07-18 Άριστο κλίμα στις συζητήσεις του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου κατά τη Σύνοδο Πρυτάνεων Πανεπιστημίων στα Ιωάννινα

15-07-18 Άριστο κλίμα στις συζητήσεις του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου κατά τη Σύνοδο Πρυτάνεων Πανεπιστημίων στα Ιωάννινα

Άριστο κλίμα επικράτησε στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στη Σύνοδο Πρυτάνεων Πανεπιστημίων στα Ιωάννινα. Ο Υπουργός συνοδεύονταν από την Υφυπουργό Μερόπη Τζούφη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Αγγελόπουλο.

Η συζήτηση των Πρυτάνεων με τον Υπουργό εστιάστηκε στη στρατηγική ανάπτυξης των Πανεπιστημίων, σε οικονομικά ζητήματα των ΑΕΙ, στον απολογισμό των θεσμικών μεταρρυθμίσεων ένα χρόνο μετά την ψήφιση του ν. 4485, τις εγκρίσεις Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών καθώς και στα ζητήματα διεύρυνσης του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω συνεργείων ΤΕΙ και Πανεπιστημίων. Ο Υπουργός τόνισε ότι η ουσιαστική συζήτηση είναι αυτή που γίνεται με αφορμή και το σχέδιο συνέργειών με τα ΤΕΙ, για το μέλλον των Πανεπιστημίων, τον χαρακτήρα τους, την εξωστρέφεια αλλά και την ακαδημαϊότητα τους.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα συνάντησεις με τις πρυτανικές αρχές του ΤΕΙ Ιωαννίνων όπως και με τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Και στις δύο συναντήσεις συζητήθηκαν διεξοδικά οι πρόσθετες προτάσεις και παρατηρήσεις που είχαν διατυπωθεί με αφορμή το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στο Βουλή. Το Υπουργείο έκανε δεκτές σχεδόν το σύνολο των παρατηρήσεων. Όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν τη μεγάλη σημασία που αποδίδουν στο εγχείρημα και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα προκύψουν, τόσο για τα δύο Ιδρύματα και για την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top