ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16-10-17 Στη διάσκεψη υπουργών νεολαίας ο ΓΓΔΒΜΝΓ Παυσανίας Παπαγεωργίου

16 papageorgiou

16-10-17 Στη διάσκεψη υπουργών νεολαίας ο ΓΓΔΒΜΝΓ Παυσανίας Παπαγεωργίου

Στην εμπλοκή των νέων στον ακροδεξιό εξτρεμισμό επικέντρωσε την ομιλία του ο ΓΓ Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη διάσκεψη υπουργών νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα 12-13 Οκτωβρίου.

«Προϋπόθεση της εξτρεμιστικής προπαγάνδας που οδηγεί ακόμη και σε τρομοκρατική δράση είναι η νέοι να πέσουν θύματα των ιδεολογημάτων του μίσους», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου και παρουσίασε ως στρατηγική αντιμετώπισης του φαινομένου  τις δράσεις στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες, επισημαίνοντας ότι «η ένταξη των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση οδήγησε στο σημαντικό περιορισμό των στερεοτύπων και αποτελεί ένα μοντέλο για την κοινωνική τους ενσωμάτωση, και την άμβλυνση των ρατσιστικών φαινομένων».

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που θα ακολουθήσει στο Σότσι της Ρωσίας από 14 μέχρι 22 Οκτωβρίου.

Στη διάσκεψη παραβρέθηκαν Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς και Επικεφαλής Διευθύνσεων Νεολαίας  από 51 χώρες.  Οι συμμετέχοντες αξιωματούχοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και ν’ ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε θέματα στρατηγικής και πολιτικής  για τη νεολαία. Από όλους  τους ομιλητές δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα της συμμετοχής των νέων στη διαμόρφωση των πολιτικών για τη νεολαία, στην κατανομή πόρων και αναγκαίων θεσμικών  μεταρρυθμίσεων. Κοινός τόπος αποδείχθηκε ο συντονισμός των υπουργείων για τη νεολαία σε προγράμματα σε οριζόντιο επίπεδο που επιτρέπει την ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων και τη εκπόνηση των προγραμμάτων νεολαίας.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top