ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17-10-17 O Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στην Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων

rsz img 20171016 100412 resized 20171017 022921550

17-10-17 O Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στην Ημερίδα για την  Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

 

Ο  Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών της ημερίδας για το κλείσιμο της Ευρωπαϊκής Ατζέντας που πραγματοποιήθηκε στις 16/10 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός ανθρώπινου δυναμικού ικανού να ανταπεξέλθει στο νέο διαμορφούμενο μοντέλο οικονομίας και υπογράμμισε τον σοβαρό ρόλο που διαδραματίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Αναφέρθηκε επίσης στη θέσπιση της μαθητείας και στη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση στοχεύοντας στην αναβάθμισή της Δημόσιας Εκπαίδευσης  και στη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας.

Αναφορικά με την Δια Βίου Μάθηση ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στην άστοχη σπατάλη σημαντικών κονδυλίων στο παρελθόν που είχε σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση του θεσμού και τόνισε την ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης και αξιολόγησης κάθε προγράμματος ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια εκμετάλλευσης από εκάστοτε επιτήδειους και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.

Κλείνοντας ο Υφυπουργός  ζήτησε τη συνδρομή όλων των κοινωνικών εταίρων, των επαγγελματικών φορέων  και των εκπαιδευτικών με στόχο την αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Διά Βίου Μάθησης.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top