ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19-10-17 Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στα εγκαίνια των εργαστηρίων του 3ου ΕΚ Περιστερίου

19 ekper

19-10-17 Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στα εγκαίνια των εργαστηρίων του 3ου ΕΚ Περιστερίου

Στα εγκαίνια εργαστηρίων των ειδικοτήτων Κομμωτικής και Αισθητικής Τέχνης του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου (ΕΚ) Περιστερίου παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γραφείου του Θέμη Κοτσιφάκη την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας κ. Αθανάσιος Αλεξόπουλος, οι Διευθυντές όλων των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Περιστερίου, Σχολικοί Σύμβουλοι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, πλήθος εκπαιδευτικών και μαθητών/-τριών.

Ο κ. Μπαξεβανάκης συνεχάρη τον Διευθυντή του 3ου ΕΚ Περιστερίου κ. Φαντάκη Παναγιώτη καθώς και τους εκπαιδευτικούς και μαθητές/-τριες που εργάστηκαν εντατικά για την ανακαίνιση των δύο εργαστηρίων και το σύγχρονο εξοπλισμό τους. Επισήμανε ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα ενεργού εμπλοκής όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειας που επιτελείται για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Απώτερος στόχος της αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης είναι να καταστεί από λύση ανάγκης ισότιμη εκπαιδευτική επιλογή και ως προς αυτό έχουν πραγματοποιηθεί σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στην αλλαγή της δομής των ΕΠΑΛ, στην αναβάθμιση και επικαιροποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών και τη συγγραφή νέων βιβλίων των ΕΠΑΛ., στη διεύρυνση της πρόσβασης των αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ. σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και στην καθολική εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας», στο οποίο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν φέτος πάνω από 3000 απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top