ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20-02-18 Επίσκεψη του Πρέσβειρας της Σλοβακίας κα. Iveta Hricova στην Ελλάδα, στον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη

20 mp

20-02-18 Επίσκεψη του Πρέσβειρας της Σλοβακίας κα. Iveta Hricova στην Ελλάδα, στον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, η πρέσβειρα της Σλοβακίας κα Iveta Hricova.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Υφυπουργού συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που αφορούν τις αλλαγές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση των δύο χωρών.

Η πρέσβειρα αναφέρθηκε διεξοδικά στον τρόπο που λειτουργεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση στη Σλοβακία, στη διασύνδεσή της με την αγορά εργασίας καθώς και στον τρόπο εφαρμογής του θεσμού της μαθητείας στη χώρα της. Επιπλέον πρότεινε περαιτέρω συνεργασία με την Ελλάδα έτσι ώστε να υπάρχει πρόσφορη ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων έχοντας σαν στόχο την από κοινού βελτίωση των δράσεων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Ο Υφυπουργός, αφού αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας και στην εργασιακή προοπτική των μαθητών/τριών των ΕΠΑ.Λ., αποδέχθηκε την πρόταση και δεσμεύτηκε για μελλοντική συνεργασία με τη Σλοβακία στο πλαίσιο διεύρυνσης των εκπαιδευτικών και εργασιακών δυνατοτήτων των αποφοίτων των δύο χωρών.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top