ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22-01-18 Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου με τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, Zou Xiaoli

22 01 18gavroglou

22-01-18 Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου με τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, Zou Xiaoli

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, είχε σήμερα, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Zou Xiaoli. Τον κ. Xiaoli συνόδευαν υψηλόβαθμα στελέχη της κινεζικής πρεσβείας. 

Η συνεργασία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα και αφορούσε σε θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τρόποι προσέλκυσης Κινέζων φοιτητών σε ελληνικά ΑΕΙ με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, καθώς επίσης και οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας των ΑΕΙ με αντίστοιχα ιδρύματα της Κίνας. Διαπιστώθηκε από κοινού το περιθώριο σύσφιξης των διμερών σχέσεων και το αμοιβαίο ενδιαφέρον στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας. Συμφωνήθηκε, επίσης, η αξιοποίηση του υφιστάμενου Πρωτοκόλλου Εκπαιδευτικής Συνεργασίας, που αποτελεί τη βάση συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκαν στον πρέσβη οι νέες πρωτοβουλίες για λειτουργία ξενόγλωσσων Τμημάτων προπτυχιακών σπουδών όπως και η ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του μήνα της διαδικασίας για διακρατικά μεταπτυχιακά προγράμματα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ενίσχυση των διαδικασιών για εκμάθηση των σχετικών γλωσσών ενώ εκφράσθηκε αμοιβαίως η επιθυμία για επίσκεψη του Υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου, στον Κινέζο ομόλογό του για ολοκλήρωση των συνομιλιών.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top