ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23-06-17 Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στο ΕΠΑ.Λ. Μεγάρων

23-06-17 Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στο ΕΠΑ.Λ. Μεγάρων

Την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει το Υπουργείο Παιδείας στην επαγγελματική εκπαίδευση, επεσήμανε σε συναντήσεις που είχε με εκπαιδευτικούς του Επαγγελματικού Λυκείου και του Εργαστηριακού Κέντρου Μεγάρων ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Τον κ. Μπαξεβανάκη συνόδευαν ο κ. Θέμης Κοτσιφάκης, Διευθυντής του Γραφείου Υφυπουργού, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής κ. Χαράλαμπος Λόντος και ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Θεόδωρος Γατσώρης.  

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει στα ΕΠΑΛ με τη νέα τους δομή και τη διεύρυνση πρόσβασης των αποφοίτων στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια.

Υπογράμμισε ακόμη, τη μεγάλη βαρύτητα που δίνει το Υπουργείο Παιδείας στην εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ και στην ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας με στόχο τη σύζευξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την απασχόληση και η στήριξη των αποφοίτων μετά την απόκτηση του πτυχίου τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ανεργία των νέων. Αναφέρθηκε στο «Μεταλυκειακό Έτος – τάξη Μαθητείας» στο οποίο συμμετέχουν ήδη 1200 απόφοιτοι που εκπαιδεύονται στο χώρο εργασίας είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα με αμοιβή και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τέλος, ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης για εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ. η οποία, παρά τους όποιους ενδοιασμούς και την καχυποψία, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top