ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25-03-18 Στα Ιωάννινα παρακολούθησε την παρέλαση η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

rsz TZOUFI Parelasi giannena

25-03-18 Στα Ιωάννινα παρακολούθησε την παρέλαση η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Ιωάννινα, παρακολούθησε την παρέλαση για την 25η Μαρτίου η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως:

«Σήμερα μνημονεύουμε έναν κορυφαίο αγώνα που έδωσε ο λαός μας για Ελευθερία & Ανεξαρτησία. Έναν αγώνα επίκαιρο, έναν αγώνα για αξιοπρέπεια, δημοκρατία & κοινωνική δικαιοσύνη. Γιορτάζουμε τη μαζική, δημοκρατική & νικηφόρο Επανάσταση του 1821, που θεμελιώθηκε στα ιδανικά του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού & αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους προοδευτικούς ανθρώπους της εποχής, αλλά και σήμερα για εμάς.

Η Επανάσταση του 21 εκπέμπει το μήνυμα ότι ένας λαός με βούληση μπορεί να τραβήξει την ιστορία προς τα μπρος, να συντρίψει το παλαιό & να φέρει το καινούριο, αποδεικνύοντας στην πράξη πως καμιά τυραννία δεν είναι ανίκητη.

Στις μέρες μας, γινόμαστε μάρτυρες μιας γενικής αστάθειας στην περιοχή των Βαλκανίων & της Ανατολικής Μεσογείου. Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη & προτάσσουμε τη σταθερότητα & τις αξίες του ανθρωπισμού, στο πλαίσιο των οποίων οφείλουν να αναζητούνται οι λύσεις.

Η σημερινή μέρα φέρνει στη μνήμη μας & τα λόγια του κήρυκα & πρωτομάρτυρα της Επανάστασης, Ρήγα Φεραίου, όταν με τρόπο αναντίρρητο υπογράμμιζε την σχέση Παιδείας & Ελευθερίας: «Όλοι χωρίς εξαίρεσιν έχουν χρέος να ηξεύρουν γράμματα. Η Πατρίς έχει να καταστήση σχολεία εις όλα τα χωρία δια τα αρσενικά και θηλυκά παιδία. Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή με την οποίαν λάμπουν τα ελεύθερα έθνη», έγραφε.

Έτσι κι εμείς, έχουμε χρέος να υπερασπιζόμαστε την απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση όλων στην Παιδεία, εκεί που η σκέψη σπάει τα δεσμά & χειραφετείται. Μετρώντας αντίστροφα πριν η χώρα ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο των μέτρων λιτότητας, χαράσσουμε νέους δρόμους & με καταλύτη την εκπαίδευση, θέτουμε τα θεμέλια για την υλοποίηση μιας δίκαιης αναπτυξιακής πολιτικής με κοινωνικό πρόσημο, υπέρ του κόσμου της εργασίας».

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top