ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28-04-17 Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

7digifest

28-04-17 Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των πόλεων που συμμετέχουν στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

«Το Φεστιβάλ γεννήθηκε μέσα στην κρίση και συνεχίζει σε πείσμα των καιρών -ίσως και εξαιτίας τους- να προσπαθεί να δείξει πως τα προγράμματα σπουδών των μαθημάτων μπορούν να μην καταπιέζουν τις δημιουργικές ιδέες των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους», σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό που αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

«Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αποτελεί μια γιορτή της ψηφιακής δημιουργικότητας των μαθητών μας. Οι μαθητές μέσω των μαθημάτων της Πληροφορικής, αλλά και δράσεων των σχολείων στις οποίες συμμετέχουν εκπαιδευτικοί Πληροφορικής, παύουν να είναι απλοί καταναλωτές ψηφιακών προϊόντων και γίνονται δημιουργοί. Έτσι, μέσα από τα ψηφιακά έργα τους εκφράζονται για θέματα που τους απασχολούν και κατασκευάζουν λύσεις σε προβλήματα με τη βοήθεια της Επιστήμης, της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας της, χωρίς τον φόβο της αποτυχίας, αφού το Φεστιβάλ είναι μη διαγωνιστικό», ανέφερε στο μήνυμά του ο Υπουργός, τονίζοντας ότι οι μαθητές λαμβάνουν μέρος με τα έργα τους στη μεγαλύτερη, ίσως, σε συμμετοχή εκδήλωση μαθητικής δημιουργικότητας στην Ελλάδα.  Ο κ. Γαβρόγλου εξέφρασε, τέλος, τα θερμά συγχαρητήριά του σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοργανωτές και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο Φεστιβάλ.

Σημειώνεται ότι στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συμμετέχουν 16 πόλεις. 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top