ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Σχολικές επισκέψεις με θέμα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια», στο υπουργείο

Το πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια» συνεχίζεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Νέων Τεχνολογιών (αίθουσα 0043,) η οποία είναι εξοπλισμένη με φορητούς υπολογιστές και διαδραστικό πίνακα.

Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται για το σχολικό έτος 2015-2016, από τις 12 Οκτωβρίου 2015 έως και τις 10 Μαΐου 2016 (μια επίσκεψη κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ώρες 10:00-11:30).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ & Στ’ Δημοτικού σχολείου, καθώς και μαθητές Α’, Β’ & Γ’ Γυμνασίου, σχολικών μονάδων Α’, Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά. Μέχρι την ολοκλήρωση του φετινού προγράμματος θα έχουν ενημερωθεί πάνω από 5000μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές ενημερώνονται με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο για τη χρήση του Διαδικτύου, τις δυνατότητες που προσφέρει στη Μάθηση, στην Επικοινωνία, στην Πληροφόρηση και στην Ψυχαγωγία. Παράλληλα, παρουσιάζονται θέματα που αφορούν στην Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου, την ηλεκτρονική παρενόχληση και τον εθισμό.

Στους μαθητές μοιράζεται φυλλάδιο με χρήσιμους συνδέσμους, ενώ από την περσινή χρονιά διατίθεται επιπλέον και ένα  ενημερωτικό έντυπο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) με τίτλο «Προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών – Ενημέρωση για χρήστες και συνδρομητές υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών»

Να σημειώσουμε τέλος ότι οι σχολικές μονάδες επιδεικνύουν μεγάλη ανταπόκριση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εφόσον μέσα σε 2 ημέρες από την ημερομηνία ανακοίνωσής του, καλύπτονται όλες οι διαθέσιμες μέρες και τηρείται και μεγάλη λίστα αναμονής.

Οι εισηγητές του προγράμματος είναι οι :

Γαϊτάνη Μαρία-Άννα, Εκπαιδευτικός ΠΕ19, MSc in Information Systems

Μπάρκας Θεόδωρος, Εκπαιδευτικός ΠΕ05

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος: http://workshops.minedu.gov.gr.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top