ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Υπολογιστές στα σχολεία των ακριτικών νησιών

παιδιά μαθαίνουν υπολογιστές

H/Y στα σχολεία των ακριτικών νησιών

Σε μια προσπάθεια διεύρυνσης της πρόσβασης στην σύγχρονη τεχνολογία των μαθητών των μικρών νησιών του Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδων και Δωδεκανήσου – η επιτελική δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση 15 ημερών την επικείμενη προκήρυξη προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια ευρέως φάσματος τεχνολογικού εξοπλισμού, αξίας 368.731,71 ευρώ συν ΦΠΑ., για 104 σχολεία, αρκετά σε ακριτικά νησιά.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας στην διδασκαλία, καθώς και η ανάπτυξη ίσων ευκαιριών πρόσβασης για όλους τους μαθητές.

Στα νησιά συμπεριλαμβάνονται το Αγαθονήσι, η Αμοργός, η Ανάφη, Αντίπαρος, Αστυπάλαια, Θήρα, Ίος, Κάσος, Κέα, Κίμωλος, Κύθνος, Νίσυρος, Πάτμος, Σέριφος, Σύμη, Τήλος, Φολέγανδρος, και Χάλκη.

Το υλικό αποτελείται από 361 επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές γραφείου και 161 φορητούς, 99 βιντεοπροβολείς, 82 έγχρωμους εκτυπωτές, 62 web cameras, 28 εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, 9 εκτυπωτές Α4 και 12 εκτυπωτές Α3, καθώς και 33 ασύρματα σημεία πρόσβασης wifi, και δύο σέρβερ.

Η διάρκεια παράδοσης του έργου είναι εννέα μήνες, και οι κλειστές προσφορές πρέπει να υποβληθούν εντός 15 ημερών από την ανάρτηση της προκήρυξης.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top